Vodič za kupnju odjeće

Vodič za kupnju odjeće

Nabava odjeće za vožnju quadova može biti važna kako biste osigurali sigurnost, udobnost i zaštitu tijekom vožnje.

Evo kratkog vodiča koji će vam pomoći da odaberete pravu opremu:

Kaciga:

Kaciga je najvažniji komad opreme! Odaberite kacigu koja se savršeno uklapa na vašu glavu i ima certifikat za sigurnost (npr. DOT, ECE). Kacige za off-road vožnju quadova često imaju vizir ili zaštitu od blata kako bi zaštitile lice. Provjerite našu ponudu kaciga!

Rukavice:

Rukavice će vam pomoći da bolje držite volan i zaštite ruke od ogrebotina, blata i hladnoće. Odaberite rukavice koje su dovoljno fleksibilne kako biste mogli dobro upravljati quadom. Provjerite našu ponudu rukavica!

Odjeća:

Odjeća treba biti udobna i prilagodljiva, ali i pružiti zaštitu! Odaberite odjeću koja je izrađena od čvrstih materijala koji pružaju otpornost na ogrebotine i habanje.

Osnovna odjeća za vožnju quada sastoji se od jakne i hlača. Ukoliko planirate vožnju u kišnim uvjetima, svakako uzmite u obzir da postoji i odjeća koja je prilagođena vožnji u kišnim uvjetima.

QUAD EXPERT nudi vam veliki izbor jakni i hlača za vožnju quadovima i motociklima a našu ponudu možete provjeriti na ovom linku: ODJEĆA

 

Obuća:

Čizma glavu čuva! Čizme su bitne kako biste zaštitili noge i gležnjeve od povreda i blata. Odaberite čizme sa čvrstim đonom i dobrom podrškom za gležnjeve. Ukoliko ne vozite u čizmama, važno je znati da je dobro imati kvalitetnu i čvrstu obuću. Ne vozite u natikačama, japankama ili sličnoj obući!

Zaštita od blata:

Off-road vožnja često uključuje blato, pa ćete možda željeti nabaviti naočale ili masku kako biste zaštitili oči ukoliko imate kacigu bez vizira.

Donji veš i dodaci:

Kako je off-road vožnja aktivnost koja se odvija na otvorenom i ponekad je fizički zahtjevna te izaziva znojenje, najbolje je kao donji veš odabrati tzv. tehnički donji veš koji ima kvalitetna termička svojstva a istovremeno je lagan, prozračan te se brzo suši i ne zadržava znoj. Oblačite se slojevito kako biste se lakše prilagodili promenljivim temperaturama.

Dodaci kao potkapa, marama ili maska za lice uveliko mogu vašu vožnju učiniti ugodnijom!

Štitnici:

Ako planirate agresivnu vožnju, možda ćete željeti dodatnu zaštitu za koljena i laktove, te vrlo popularnu „kornjaču“ odnosno štitnik za leđa i kralježnicu.

Kišna oprema:

Ako planirate vožnju po kiši ili mokrom terenu, nabavite vodonepropusnu jaknu i hlače. Također, razmislite o investiciji u vodonepropusne čizme, rukavice i čarape.

Pravila sigurnosti:

Ne zaboravite se pridržavati pravila sigurnosti, uključujući nošenje odgovarajuće zaštitne opreme i odjeće! Dobro razmislite o svakoj situaciji i ne precjenjujte vlastite mogućnosti. Naš savjet je da se uvijek vozite u paru!

Trebate pomoć?